maanantai 22. helmikuuta 2010

FridaySaturdaySundayMonday

Perjantaina aamupäivästä oli kemian koe, joka meni iha suht hyvin ja sit pvllä päästiin köksäs tekemää yhtä suolaista tonnikala/katkarapu/kinkku piirakkaa, nam! Ohjeenkin voisin jakaa kanssanne:

SUOLAINEN PIIRAKKA
 100 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja + 1 tl leivinjauhetta
3 rkl kylmää vettä
TÄYTE:
150g savukinkkua, kylmäsavustettua lohta, katkarapuja, sieniä. Jos teet kasvispiiraan, käytä siihen n. litran verran erilaisia tuoreita kasviksia raasteena esim. sipulia, porakkanaa, lanttua, kaalia, jotka haudutat ensin pehmeäksi pannulla pienessä öljytilkassa ja maustat esim. yrttisuolalla.
200 g purjoa tai paprikaa
200 g emmentaalia (itse käyttäisin toista juustoa seuraavalla tekokerralla)
3 dl kermamaitoa
3 munaa
1/2 dl persilja tai tillisilppua

Nypi rasva ja jauhot keskenään ryynimäiseksi seokseksi, Sekoita joukkoon kylmä vesi. Vuoraa taikinalla paistosvuoka. Valmista täyte pilkkomalla savustettu kinkku tai kylmäsavustettu lohi tai raasta ja hauduta kasvistäyte. Hienonna persilja tai tilli. Hauduta purjo tai paprikakuutiot pehmeäksi (jos et käytä kasvistäytettä). Raasta juusto. Sekoita munakerma-maitoseos. Levitä taikinan pohjalle makua antava aine esim. kinkkukuutiot, sitten purjo tai paprikakuutiot, tilli/pers. Kaada päälle muna-kerma-maitoseos ja päällimmäiseksi juustoraaste. Paista 200 asteessa keskitasossa n. 20-30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Nautitaan iltapalana salaatin, viinin tai teen kera. Sopii myös kahvipöytään.

Täytteitä saatiin käyttää ihan kuinka haluttiin, joten emme toteuttaneet sitä täysin ohjeen mukaisesti, vain lisäilimme siihen asioita oman maumme mukaan. Jätimme esim. persiljan/tillin kokonaan pois.

Tuntien loputtua jäätiin kattomaan Saran kans vanhojentanssiharjoituksia koulun liikuntasaliin. Oli ne kaikki vain niin nätteinä! Harmittaa ihan, kun en saa itse kokea tuollaista rinsessapäivää, koska en ole lukiossa. Eipä mua kyllä siinä lukiotouhus paljon mikää muu karehduta paitsi abiristeily ja penkkarit vanhojentanssien lisäksi. :D

Illemmalla ajattelin sitten käydä vuokraamassa leffan ja yllättää Ollin sillä. :> Se rontti laittoi viestiä, "Meetkö vuokraan leffan?", juuri kun olin jo vuokrannut sen leffan. Mä en ymmärrä miten sillä oli käynyt juuri sama mielessä. :D (Ei nimittäin oo pitkään aikaan ehdottanut) Selitin sitte vain siinä ympäripyöreitä, että "En.. Kuinka nii?" ja se oli vain, että "Aijaa.. mä vain aattelin että oltais voitu kattoa leffaa". Sitte pistin, että "No riippuu koska tuut..". En missään vaiheessa vastannut suoraan sen kysymykseen, että kattotaanko me jotain vai ei. :D
Ajattelin olla yllätyksen lisäksi hieman "romanttinenkin" ja sytytin kynttilän valaisemaan huonettani. :-)


Ja leffaks valittin..
"Katherine Heigl ja Gerard Butler esittävät pääosia tässä villin hauskassa sukupuolten välisessä taistelussa. Romantiikan suhteen rajoittunut aamuohjelman tuottaja Abby (Heigl) joutuu tahtomattaan mukaan sovinistisen aisaparinsa Miken (Butler) junailemiin pöyristyttäviin kokeiluihin, joilla mies yrittää näyttää toteen teoriansa ihmissuhteista ja auttaa pariaan löytämään rakkauden. Nokkelat juonet johtavat kuitenkin yllättäviin tuloksiin." 

Oli kyllä aika yllättävän hyvä elokuva! Voisin katsoa tämän vielä monet kerrat uudelleenkin. :) Loppupäästä meinasin jo melkein nukahtaakin yhteen ihanaan tanssikohtaukseen (ei sillä että se olisi ollut tylsä, mutta oli vain niin kova väsy). Sovittiin sitten Ollin kans, että kattotaan se seuraavana pvnä loppuun.


Lauantai-illalla olikin tiedossa paljon kivaakivaa! Nimittäin tyttöjen kans lähdettiin mietaalle viettämään rattoisaa iltaa ja katsastamaan Petri Nygård! Olin polttanu levynki autoon, mutta kivasti se sitte teki temput eikä toiminu ollenkaan, hiukan siinä sitten kirottiin, mutta onneks nrj :ltä tuli just Finnish Dance Chart lista, josta tuli kaikkia hyviä biisejä!
Petri oli kyllä täys napakymppi! Viimesenä ne veti Kippis kulaus -hitin ja se kyllä kruunas koko illan! ;)



Sunnuntaina käytiin  kattomas porukoitten (eli perheen) kesken paikkakuntamme teatterissa yhtä Peppi Pitkätossu -näytelmää, joka oli kyllä yllättävän hyvä. Näyttelijävalinnat olivat aika oivia. :)

Tänään alkoi sitten uus jaksoki koulus, eikä kyllä mikään herkullinen sellainen, joka päivä neljään. (Y) Huomenna on kuitenkin onneksi kymmenen aamu! Saa nukkua vähä pitempään. :-) Nyt mulla on vain niin kauheen jännittynyt fiilis, koska aika todennäköisesti huomenna varmistuu se, että saanko kesätöitä terveyskeskuksesta ja toivon todenteolla, että saisin. Minnekkään mansikkamaalle en halua enää mennä, viime kesänä sain siitä paikasta tarpeekseni. :D Ainiin ja tuli mieleen, huomenna ois zumbakin.. pitää nyt sitten katsoa jaksaako lähteä, sillä Ollikin tulee kivasti meille huomenna illalla ♥ I can't wait!

-Ellu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti