maanantai 14. kesäkuuta 2010

Lauantaista maanantaihin

Lauantai menikin sitten lepposasti tai vähemmän lepposasti. En sitte tiiä oliko mulla henkinen krapula vai mikä, mutta mua ärsytti vain kaikki ja tinttaalin Ollillekki. Mulla ei muuten oo ollu ikinä krapulaa, muuta kuin pieni säänsärky yhtenä aamuna, kiitos tästä geeneilleni.

No illalla sitten kuitenkin haettiin Ollin kans kans karkkia ärrältä ja yritettiin koko ilta saada jtn fin-tv :n leffaa toimimaan, muttei sitten millään ja kesti vaikka kuinka kauan joten luovutettiin ja aloin kattomaan yksin sitten Hannah Montana -elokuvaa ja Olli alkoi koisaamaa. :D Vedin siinä samalla sitten sipsiä ja dippiä karkkien lisäks, nam! Olin niin herkillä koko päivästä, että jopa herkistyin kyyneliin jo melkein alkumetreillä tuota Hannahia kattoessani. :D

Sunnuntai meni niin kuin useimmiten, eli maattiin Ollin kans puoleen pvään ja sitten se lähti sinne Valkeakoskelle ja mä linnottauduin tv :n eteen illaks. Paitsi tulihan mulla ja Ollilla 1,5 vuotta täyteen ♥ Eikä sitä sen kummemmin juhlistettu, muuta kuin että Olli lupas viedä mut vielä joku pvä ravintolaan syömään. ;:p On se vain ihana mies! Aikakin mennyt ihan hurjan nopeesti

 En tykkää kun koko sunnuntain ja tänkin pvn vain satanu!

Tänä aamuna ei ollut onneksi vaikea herätä (kiitos aamuisen auringon), vaikka eilinen nukkumaanmeno menikin vähän myöhälle. Oon ollut edelliset kaks viikkoa hoivapuolella, mutta nyt aloitin tänään kuntoutus puolella ja oon siellä kaksi viikkoa myös, että tulee vähän kummatkin puolet tutuiksi, mikähän on siis hyvä juttu!
 
 Kuvat otettu tänään

Päivällä kävin lainaamassa hieman kirjoja äitin ja pikkusiskojen kans paikallisesta kirjastosta ja käteeni tarttui neljä romaania tai mitä lieneekään ja yks valokuvauskirja. (Vihdoin sain aikaseksi, koska oon monesti miettinyt kirjaston ohi ajaessani, että pitäisi mennä lainaamaan)

Merkillistähän tässä on se, koska mä en sitten oo yhtään lukuihmistä ja oon lukenut yläasteen aikana yhden kirjan, josta tein esitelmän (Ihana Meri, ja pakko kyllä myöntää että oli tosi hyvä + suosittelen!) ja muuten olenkin niitä pakollisia  luettavia vain lukenut sieltä sun täältä. :D Mutta oon todennut täs, että eipä mulla näinä sateisina päivinä paljo muutakaan tekemistä ole kuin tietokone ja tv, joten päätin ottaa itteäni niskasta kiinni ja hakea pari kirjaa.

Kirjat:

En tahdo kuolla, en vain jaksa elää
 Joskus elämä - ankea, harmaa arki ja paska, banaali maailma - satuttaa liikaa tai on sietämätöntä. Välillä taas on sellainen olo kuin pystyisi mihin vain. Ruotsalainen etiikan tohtori, kirjailija ja keskustelija Ann Heberlein kertoo kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstään ja kamppailee filosofisten, tuskaisten ja vaikeiden kysymysten kanssa: Mitä tehdä, kun elämä tuntuu turhalta ja arvottomalta? Miten vastustaa ahdistuskohtauksia ja itsemurha-ajatuksia? Kuka voisi auttaa ja kuunnella?

En tahdo kuolla, en vain jaksa elää ei ole helppo kirja. Mutta se on hyvin kirjoitettu kertomus pimeydestä, joka vetää ihmistä puoleensa, ja vaikeasta arjesta, joka helposti jää piiloon ihmisen ulkokuoren alle. Kirja johdattaa syvälle aiheeseensa ja tarjoaa näkökulmia niin sairauteen, sen hoitoon kuin myös oikeuteen joko elää tai kuolla. Ymmärrystä ja avoimuutta lisäävä kirja kertoo itse-eletystä helvetistä. Se on kuitenkin myös kirkasta kirjallisuutta: elävää, vaihtelevaa sekä tarkkanäköistä yhteiskunnan ja oman mielen kuvausta. Kirjaa lukee sekä kauhuissaan että omia ajatuksiaan ihmetellen.

Hiljaisuuden lapset
Tunnettu terapeutti kertoo kolmen kaltoin kohdellun potilaansa koskettavan selviytymistarinan Hyväksikäytetty yhdeksänvuotias Cassandra kävi jokaisen kohtaamansa ihmisen kimppuun. Drake kieltäytyi nelivuotiaana puhumasta kenenkään muun kuin äitinsä kanssa. 82-vuotias Gerda joutui aivohalvauksen koettuaan lamaannuttavan masennuksen valtaan. Torey Hayden kohtasi nämä pitkän uransa hankalimmat tapaukset työssään sairaalan psykiatrisella osastolla. Kun Hayden pyrki rakentamaan uudelleen mykkien potilaidensa luottamusta ihmisiin ja maailmaan, hän joutui puuttumaan myös perheiden ja viranomaisten suhtautumiseen. Kirjassaan hän kertoo kokemuksensa, toivottomalta vaikuttavasta alkutilanteesta ensimmäisiin valonpilkahduksiin ja yllättäviin tuloksiin saakka.

Haikein Terveisin
Haikein terveisin on herkkävireinen romaani rakkauden oikullisista poluista, lämmin kuvaus isän ja pojan keskinäisestä kasvusta.

Kasvuvuosinaan John Tyree, Pohjois-Carolinan Wilmingtonin nuori kapinallinen, ei ollut edes harkinnut asepalvelusta. Mutta saatuaan potkut jokaisesta työpaikastaan hän tuikkaa nimensä nelivuotiseen sopimukseen ja päätyy sotilastukikohtaan Saksaan. Lomaillessaan kotimaassaan hän tutustuu Savannahiin. Tyttö on parasta, mitä hänelle on koskaan tapahtunut, ja rakastuminen murtaa Johnin ja hänen eristäytyneen yksinhuoltajaisänsä puhumattomuuden rutiinit.


Kahden viikon jälkeen Johnin on palattava Saksaan, mutta rakkauden taikasiteeseen luottavien nuorten kirjeet kulkevat Atlantin molemmin puolin. Kun John lähtee Irakiin vuoden 2001 syyskuun 11. päivän dramaattisten tapahtumien jälkeen, Savannahin kirjeiden sävy muuttuu vähitellen etäisemmäksi. Lopulta Johnin on vastattava itselleen, mitä toisen rakastaminen todella tarkoittaa.

Oma Taivas
Kun ensi kerran tapaamme Susie Salmonin, lumisena joulukuun päivänä vuonna 1973 kadonnut tyttö on jo kuollut. Tarkkaillessaan elämää taivaspaikaltaan Susie kertoo lukijoilleen tarinan, joka hämmentää paitsi rajuudellaan myös kauneudellaan.

Oma taivas on kertomus perheestä ja ensirakkautensa juuri kokeneesta tytöstä. Mutta se on myös tarina ilosta, joka ihmeellisesti löytää paikkansa surun keskellä. Alice Seboldin esikoisromaani herättää niin järkytyksen, innostuksen kuin hellyydenkin tunteita ja se tunnetaan myös Oscar-voittaja Peter Jacksonin ohjaamana menestyselokuvana.

Tilannekuvauksen opas - amatööristä akrobaatiksi
Selkeäsanaisten tekstien kautta kirja tekee tilannekuvaajan tarvitsemat valmiudet ymmärrettäviksi ja antaa vinkkejä kuvausharjoitteluun. Suomalaisen tilannekuvauksen uranuurtajan kuvatuotannon sykähdyttävimmät hetket tuovat nähtäviksi hyvien tilannekuvien ominaisuudet. Kuvatekstit havainnollistavat kuvattuja tilanteita edeltäviä tapahtumia. Kirja on jaettu selkeisiin jaksoihin: Oivallus, Aika, Havainto, Laukaisu, Huumori, Liike, Etiikka, Harjoittelu ja Estetiikka. Upea kirja palvelee lukijaansa mainiosti kahdella tasolla: kuvaajan virikeoppaana ja kiehtovana kuvateoksena.

 ..Niin ja sitten pistin varaukseen aika hurjan kirjan! ..tai itsehän en saanut sitä varata, koska se oli K18, joten äitini varasi sen puolestani. Aika kamalalta kyllä kuulosti kirjan selostus niinkuin alapuoleta näkyy, mutta se juuri mielenkiintoni herättikin!

^ Rikotut Rajat - Marjan Tarina
Voiko hyväksikäytöstä selvitä? ”Marja” kertoo oman tarinansa kivun kohtaamisesta eheytymiseen ja anteeksiantoon.

"Kirjassa käsitellään yhtä suurimmista loukkauksista ihmisen rajoja, itsemääräämistä ja turvallisuutta kohtaan. Tästä loukkauksesta ja tuhosta toipuminen on useimmiten hidasta ja vaikeaa. Kirja antaa meille kuitenkin toivon näkökulman - se ei ole mahdotonta!

Jumala haluaa olla kanssamme, kun teemme tuota usein niin tuskallista toipumismatkaa elämässämme. Sielunhoitoterapeutin apu tulee kirjassa hyvin esiin, samoin kuin kaikki muukin terapeuttinen apu, sekä läheisten tuki joka mahdollisti selviytymisen. Suosittelen kirjaa kaikille lukijoille, erityisesti sielunhoitotyötä tekeville, terapeuteille ja auttajille!”

Marjan tarina tuo toivoa ja lohtua lapsuudessaan kaltoin kohdelluille. Terapeuteille ja sielunhoitajille se avaa hyväksikäytetyn sisäistä kokemusmaailmaa ja antaa esimerkin onnistuneesta toipumisprosessista.

Oon kiinnostunut mielenterveyteen liittyvistä kirjoista, joten jos sinulla on joku hyvä kirja mielessä minkä olet lukenut, niin suosittele sitä ihmeessä ! :)


- Ellu

Elin Lanto - Hater (vihdoin löysin tän youtubesta, niin ihana!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti